Arla Köket

Just nu sitter jag i Kanada och bloggar och det finns så mycket kul mat att testa här.
Varje gång jag går in en mataffär bara väller det fram insperation och roliga idéer på saker jag vill laga och äta.
Värs är grönskaks disken där man kan hitta allt från kaktusar till fruk man inte visste fanns.
Kött och fiskavdleningen är också väldigt imponerande för att inte tala om alla skaldjur mumms.
Sen har ju amerikanarna alldeles för mycket snabbmat som i många fall ser lite otäcka ut men även ser vädligt goda ut och ja man förstår vara fett m är vanligt med tanke på alla bakverk och allt färdiglagat.
Jag är inte så mycket för färdliglagat utan tycker det är väldigt roligt att göra själv, viss är det ju grymt kul att gå ut och äta på restaurang med så länge det är lagat med omsorg och kärlek.
Men tillbaka till färdiglagat, det finns några saker jag är väldigt svag för och an av dem är arlaprodukter.
Jag är ett stort fane av arla köket och visst förstog jag att när jag åkte till Kanda skulle jag sakna lite saker som västebotten ost och marabomjölkchoklad.
Men jag trodde nog inte att suget efter färdiglagad taisoppa och arlas lätt créme fraiche med smak av  tomat och basilika skulle bli ett sånt åå jag måste bara ha de begär!
Jag är lite smått galen i kalla såser och créme fraiche/ tirkisk yorgut som man kan göra så mycket av.
Sen några år tillbaka kom arla ut med lite olika smaksatta créme fraicher och jag föll för tomat och basilika som är så sjukt god och går att använda till precis allt!! Jag älskar den!
Den är perfekt pasta sås för den är kokbar, man kan den som dipp kall, bara allmän sås till allt och passar till både kött, kykling, lax och ris och pasta. Kall som varma.
Fetthalt 13% allså lätt men smakrik.
Finns i 2dl och nu mera större typ 4 eller 6 dl
Håller 28dagar och den är sällan så länge i min kyl ialla fall.
Arla köket har även kommit ut med massa andra smaksatta créme fraicher som ex franska örter. saffran och tomat som också är helt okej men ganska enkal smaker som man kan göra nåt kul på själv.
Sen har vi årets kock 2007 Tommy Myllymäki som har gjort en väldigt god lite fetare och lyxigare créme fraich med smak av timjan, citron och karljohan svamp väldigt god och lätt att använda men den kan lätt bli för mycket tycker jag.
Annars är jag väldigt nöjd med arlas kokbar crém fraicher och har du inte testa dem så är det ett måste!
Finns massa bar recept på arlas hemsida och på paketen.


Min Favorit kommer nog alltid att vara tomat och basilika
Sjukt lätte och god!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0